Chytrá domácnost

Téma chytré domácnosti rezonuje společností čím dál více. Zjistěte co všechno chytrá domácnost znamená a jak ji mít doma.

Tradiční porcelánové a bakelitové vypínače s výhodami „chytrého domu“

Jedním z moderních trendů současnosti je využívání tradičních vypínačů s dlouhou historií a vzhledem připomínajícím začátky elektrifikace. Otočné bakelitové a porcelánové vypínače berker zdobí nejednu prvorepublikovou vilu, interiéry hotelů, a dokonce i hradů. Kdo je někdy viděl, jistě chápe proč. Ne náhodou je firma berker vyrábí už přes 100 let. Podívejte se na všechny naše reference

Klasický styl ale neznamená, že se musíte vzdávat využití výhod systémových instalací takzvaných „chytrých domů“. Zcela běžně se k tomuto účelu využívají otočná dvojtlačítka se speciálním sběrnicovým modulem. Ten promění informaci o stisku nebo pootočení vypínače v některou z mnoha naprogramovaných funkcí. I s tradičními prvorepublikovými vypínači tak snadno dokážete regulovat jas lustru pomocí výstupu stmívače.

 

Díky výhodám sběrnicových systémů KNX lze pomocí těchto tlačítek spouštět i rozdílné „světelné scény“ pro různé situace. Nastavíte si tak ideální prostředí pro sledování televize, čtení knihy, párty a mnoho dalších. Součástí těchto scén zdaleka nejsou jen světla, ale například i žaluzie a další technologie v objektu. Světelné scény se těší veliké oblibě i kvůli snadným změnám, ke kterým není zapotřebí volat programátora. Uživatel si prostě nastaví požadovanou scénu a dlouhým stiskem nebo pootočením tlačítka se uloží do paměti systému. Takto jednoduše ji navíc můžete kdykoliv přizpůsobit aktuálním požadavkům.

 

Kombinace líbivého retro vzhledu z původních materiálů a skrytých moderních technologií se stává stále oblíbenější. To naznačují nejen množící se dotazy, ale především i počet hotových nebo probíhajících realizací.

I vaše instalace může takto nenápadně „klamat tělem“. Překvapte své návštěvy chytrým řešením ukrytým ve stylovém bakelitovém vypínači. Změna barvy světla, jeho jasu, nebo třeba teploty bílého světla vypínačem z minulého století je skvělým podnětem pro rozproudění konverzace. Přesvědčte se sami o výhodách řízení osvětlení a dalších technologií za pomoci otočných vypínačů berker.